Wegar 

Rederi Leder 

Svalbard


Jeg er 49 år og vokste opp i Vesterålen i ei bygd som heter Hennes.

Helt tilbake til 7-8 årsalderen syntes jeg Svalbard var triggende. Den første turen min til Svalbard ble 18.-20. januar 2015. Da reiste jeg i forbindelse med gjennomgangen av en leveranse av dumperpåbygg, til en lastebil som skulle transportere kull fra Gruve 7 og til Kai, som min arbeidsgiver Istrail AS og Bertel O Steen fikk i lag.

Det var mørketid og snøstorm, så det var lite å se. Det var helt klart at det var overlevering i august, og jeg skulle oppover til Svalbard igjen. Etter dette har det blitt så mange turer at jeg har mistet tellingen.


Min filosofi


Ingenting er umulig. Det tar bare litt lengre tid, og et nei er alltid starten på et ja. Jeg har ingen bekymringer for morgendagen. De fleste problemer blir det ingenting av. Jeg trives best på utsiden av min egen komfortsone. Har jeg satt meg et mål, så ender jeg ofte der. Ofte får jeg høre fra venner og familie at jeg ikke er riktig vel bevart, noe jeg heller ikke kan benekte. Livet er for kort til å bekymre seg over alt som kan gå galt. Noen sitater jeg ofte bruker: «Den som gir seg, har tapt.» «Enten går det bra, eller så går det i hvert fall over.»Polar Cruising AS


Polar Cruising AS er et 100 % norsk heleid lite rederi. Logoen har fjell i bakgrunnen. De spisse fjellene symboliserer fjellene man finner fra fastlands-Norge, og de flate fjellene symboliserer fjellene på Spitsbergen. Sola/månen symboliserer de fire årstidene med midnattssol eller måneskinn i mørketid. Båten er en hurtigbåt, som symboliserer vår måte å drive turisme. Transportetappene skal gå raskt, og opplevelsene på land skal være avslappet. Vi i Polar Cruising AS har hovedfokus på: Sikkerhet, komfort og miljø.

Når våre gjester har vært med oss på tur, har de opplevd følgende: Sett, opplevd og lært.

Båtene er profilert i klare og sterke nasjonale farger: Rødt, hvitt og blått. Det er for å vise at vi er et norsk rederi med norsk mannskap. Dermed forplikter vi oss til å følge norske lover og regelverket for transport av gjester med vårt passasjerfartøy på norskekysten og Spitsbergen.

Wegar