Wolfgang 

Driftsleder

Svalbard


Jeg er 52 år og opprinnelig fra Tyskland med gresk-tyske røtter. Jeg vokste opp i et fylke som heter Baden Württemberg i Sør-Tyskland, før jeg flyttet til Norge i 1995. Nå har jeg bodd lengre i Norge enn i Tyskland. I 2004 valgte jeg å søke norsk statsborgerskap, og det har jeg aldri angret på. Jeg pleier noen ganger å si når jeg reiser til Tyskland, nå skal jeg hjem - nok ferie nå! I 2017 flyttet jeg til Svalbard, og jeg vet ikke engang hva som har skjedd. Plutselig var jeg på Svalbard og ble bitt av den arktiske basillen som man pleier å si i Longyearbyen. "Fastlandet er fint, men Svalbard er best".


Min filosofi


Kunnskap er nøkkelen til vekst, og jeg har alltid hatt en nysgjerrighet for å øke kunnskapen min. Det jeg ikke vet, finner jeg ut av, fordi kunnskapen er nøkkelen til livet. Kunnskap er for å dele, prøve, eksperimentere og for all del "innse at vi ikke kan vite alt". Når man har innsett det, og motgangen møter et «tja», da er det bare å brette opp armene og å «gunne» på. Det aller beste jeg vet i livet er å snakke rett fra leveren, kalle en spade for en spade og ærlighet varer lengst. Litt fra den humoristiske siden har jeg også et lite motto: "Skal jeg begynne med å selge en spade som en apekatt, da skulle jeg har valgt å bli politiker istedenfor". Vi har altfor lite tid til å gå rundt grøten, og for all del: "Jeg står for det jeg sier."Polar Cruising AS


Som driftsleder legger jeg vekt på at våre gjester føler seg trygge og velkommen. Gjestfriheten og en god porsjon medmenneskelighet er vårt grunnlag i Polar Cruising. Delingen av kunnskapen er en del av fundamentet i vår filosofi. Vi bygger på dette konseptet i Polar Cruising AS. Jeg drar nytte av mine studier innen fred og konflikter fra et globalt nivå og helt ned til individets nivå. Min bachelor omhandlet Svalbard og emner om arktisk geopolitikk. Teamarbeid er alfa og omega hos oss. Enhver gjest som reiser med oss skal vite at vi gjør vårt beste for å ivareta sikkerheten, norske regler, lover og aller viktigst setter vi mennesker og deres søken etter kunnskap og læring om Svalbard i fokus. Mine erfaringer fra turistbransjen og mange andre jobber jeg hadde fra ansatt, til leder, daglig leder osv., skal komme våre gjester til gode. Vi i Polar Cruising AS har lagt lista høyt i vår bedriftsfilosofi og sikrer at våre gjester etter endt tur har noe å fortelle om oss til sine venner.  Hjertelig velkommen til Svalbard hos Polar Cruising AS avd. Spitsbergen/Svalbard.


Wolfgang