Wegar 

Rederi Leder 

Svalbard


Jeg er 49 år og vokste opp i Vesterålen i ei bygd som heter Hennes.

Helt tilbake til 7-8 årsalderen syntes jeg Svalbard var triggende. Den første turen min til Svalbard ble 18.-20. januar 2015. Da reiste jeg i forbindelse med gjennomgangen av en leveranse av dumperpåbygg, til en lastebil som skulle transportere kull fra Gruve 7 og til Kai, som min arbeidsgiver Istrail AS og Bertel O Steen fikk i lag.

Det var mørketid og snøstorm, så det var lite å se. Det var helt klart at det var overlevering i august, og jeg skulle oppover til Svalbard igjen. Etter dette har det blitt så mange turer at jeg har mistet tellingen.


Meine Philosophie


Nichts ist unmöglich. Es dauert nur etwas länger, und ein Nein ist immer der Anfang eines Ja´s. Ich mache mir keine Sorgen um morgen. Die meisten Probleme lösen sich ofter selber auf.. Außerhalb meiner eigenen Komfortzone fühle ich mich am wohlsten. Wenn ich mir ein Ziel setze, lande ich oft dort. Ich höre oft von Freunden und Familie, dass ich ne Schraube habe die zu locker sitzt, was ich auch nicht leugnen kann. Das Leben ist zu kurz, um sich über alles Gedanken zu machen, was schief gehen könnte. Einige Zitate, die ich oft benutze: "Wer aufgibt, hat verloren." "Entweder es läuft gut, oder es geht zumindest vorbei."


Polar Cruising AS


Polar Cruising AS er et 100 % norsk heleid lite rederi. Logoen har fjell i bakgrunnen. De spisse fjellene symboliserer fjellene man finner fra fastlands-Norge, og de flate fjellene symboliserer fjellene på Spitsbergen. Sola/månen symboliserer de fire årstidene med midnattssol eller måneskinn i mørketid. Båten er en hurtigbåt, som symboliserer vår måte å drive turisme. Transportetappene skal gå raskt, og opplevelsene på land skal være avslappet. Vi i Polar Cruising AS har hovedfokus på: Sikkerhet, komfort og miljø.

Når våre gjester har vært med oss på tur, har de opplevd følgende: Sett, opplevd og lært.

Båtene er profilert i klare og sterke nasjonale farger: Rødt, hvitt og blått. Det er for å vise at vi er et norsk rederi med norsk mannskap. Dermed forplikter vi oss til å følge norske lover og regelverket for transport av gjester med vårt passasjerfartøy på norskekysten og Spitsbergen.

Wegar